Paprike punjene krompirom i pileća krilca

Autor Adilja Hodza  

9 oktobra, 2017

Jedno divno jelo koje je najbolje pripremiti sa svežim paprikama.

  • Vreme pripreme: 45 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat
  • Broj obroka: 5

Način pripreme

Krompir i šargarepu operite, očistite od kore i izrendajte na rende. Crni i beli luk sitno iseckajte. Posolite, pobiberite i dobro promešajte.

Paprikama izdubite sredinu i očistite semeni deo. Operite ih i malo prosušite. Paprike punite sa pripremljenom rendanom smesom od krompira. Tokom punjenja paprike pritiskajte da dobro napunite krompirom (krompir će pustiti malo vodu, ali nista strašno). Napunjene paprike poređajte u vatrostalnu činiju ili u nekoj drugoj posudi u kojoj ćete peći.

Pileća krilca operite i prosušite. Posolite, pobiberite , dodajte začine, crvene mlevene paprike, malo ulja i sve promešajte. Tako pripremljna pileća krilca poslažite na sredini tepsije ili između paprika. Odozgo poslažite čeri paradajz. Preko svega pospite malo vegete i doadajte još malo ulja (dve-tri kašike)

Pokrijte sa alu-folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni najmanje sat vremena. Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta da paprike i meso malo porumene. Poslužite uz osvežavajuću sezonsku salatu.

Sastojci

Potrebno je:

7-8 paprika babura

1 kg. krompira

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

3 šargarepe

7-8 pilećih krilca

10-tak čeri paradajza

so, biber, vegeta

ulje

malo crvene mlevene paprike

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]