Paprike punjene krompirom i pileća krilca
Autor Adilja Hodza Glavna jela
9 oktobra, 2017
Jedno divno jelo koje je najbolje pripremiti sa svežim paprikama.
- Vreme pripreme: 45 minuta
- Vreme kuvanja: 1 sat
- Broj obroka: 5
Način pripreme
Krompir i šargarepu operite, očistite od kore i izrendajte na rende. Crni i beli luk sitno iseckajte. Posolite, pobiberite i dobro promešajte.
Paprikama izdubite sredinu i očistite semeni deo. Operite ih i malo prosušite. Paprike punite sa pripremljenom rendanom smesom od krompira. Tokom punjenja paprike pritiskajte da dobro napunite krompirom (krompir će pustiti malo vodu, ali nista strašno). Napunjene paprike poređajte u vatrostalnu činiju ili u nekoj drugoj posudi u kojoj ćete peći.
Pileća krilca operite i prosušite. Posolite, pobiberite , dodajte začine, crvene mlevene paprike, malo ulja i sve promešajte. Tako pripremljna pileća krilca poslažite na sredini tepsije ili između paprika. Odozgo poslažite čeri paradajz. Preko svega pospite malo vegete i doadajte još malo ulja (dve-tri kašike)
Pokrijte sa alu-folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni najmanje sat vremena. Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta da paprike i meso malo porumene. Poslužite uz osvežavajuću sezonsku salatu.
Sastojci
Potrebno je:
7-8 paprika babura
1 kg. krompira
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
3 šargarepe
7-8 pilećih krilca
10-tak čeri paradajza
so, biber, vegeta
ulje
malo crvene mlevene paprike