Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Peciva
29 maja, 2018
Savršene domaće pice za doručak, bez mane.
Kvasac staviti da nadođe u mleku sa kašičicom šećera. Zatim od nadošlog kvasca i ostalih sastojaka za testo umesiti mekše testo.
Ostaviti ga oko 40 minuta da nadođe, pa ga onda podeliti na 8 jednakih loptica. Svaku lopticu premesiti.
Zatim svaku od loptica razvijati i zaseći jednu polovinu dopola.
Na nezasečeni deo naneti malo kečapa, kačkavalj i salamu, pa urolati. Tako uraditi sa svim lopticama.
Ređati ih u pleh i ostaviti da još malo nadođu.
Zatim ih premazati žumancetom umućenim sa malo ulja i posuti susamom.
Peći na 200 stepeni oko pola sata.
Za testo:
- 1/ 2 kg brašna
- 250 ml mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g svežeg kvasca
- 1 mala šoljica ulja.
Za fil:
- 150- 200 g rendane šunke ili salame
- 150 g rendanog kačkavalja
- po potrebi Dijamant kečapa.
Za premazivanje:
- 1 žumance
- malo ulja
- susama- po želji.