Ove mekane i izuzetno ukusne kajzerice možete poslužiti u svakoj prilici, kako svojim dragim ukućanima, tako i gostima. Biće oduševljeni.
Vreme pripreme: 1 sat
Vreme kuvanja: 20 minuta
Broj obroka: 10 osoba
Način pripreme
U dublji sud stavite brašno, šećer, so, pecivo, ulje, i mlako mleko u kome ste rastvorili kvasac. Sve dobro umesite i ostavite da naraste. Naraslo testo ponovo šremesite i rastanjite oklagijom na debljinu oko 1-1,5 cm. Čašom vadite pogačice i poređajte u margarinom podmazan pleh. Ostavite da još malo narastu.
Svaku pogačicu prstom pritisnite u sredinu i u svako udubljenje stavljajte umućeno belance sa sirom.
Premažite umućenim žumancetom i odozgo pospite susamom i stavite po malo margarina.
Pecite oko 20 min. na temperaturi od 180-200 st. (zavisno od rerne).