

Način pripreme
U dublji sud stavite brašno, šećer, so, pecivo, ulje, i mlako mleko u kome ste rastvorili kvasac. Sve dobro umesite i ostavite da naraste. Naraslo testo ponovo šremesite i rastanjite oklagijom na debljinu oko 1-1,5 cm. Čašom vadite pogačice i poređajte u margarinom podmazan pleh. Ostavite da još malo narastu.
Svaku pogačicu prstom pritisnite u sredinu i u svako udubljenje stavljajte umućeno belance sa sirom.
Premažite umućenim žumancetom i odozgo pospite susamom i stavite po malo margarina.
Pecite oko 20 min. na temperaturi od 180-200 st. (zavisno od rerne).
Sastojci
1/2 l mleka
2 dl Dijamant ulja
1 suvi kvasac
3 kašičice soli
3 kašičice šećera
1/2 praška za pecivo
800 gr brašna
1 jaje
oko 100 gr sira ili kačkavalja
susam za posipanje
100 gr Dijamant margarina