Jednostavan recept naše korisnice Jovane Lekić, koji će vas oduševiti spojem ukusa!
Prep: 20 mins
Cook: 1 hr
Yields: 4 porcije
Directions
Krompir oguliti, prepoloviti i kuvati u posoljenoj vodi 2-3 minuta kad provri. Šampinjonima skinuti dršcice. Paradajz oguliti i iseći na kolutiće. Pileće grudi zaseći nožem, ali ne do kraja, da ostanu u komadu. Beli luk protisnuti spravicom za beli luk, dodati seckani peršun i izmešati. Piletinu natrljati solju i mlevenim biberom i u seckane zareze staviti beli luk i peršun. U svaki zarez staviti kolutić paradajza i staviti u pouljenu posudu za pečenje. Krompir ocediti od vode i poređati sečenim delom do posude oko piletine kao i šeširiće šampinjona (udubljenje da je gore). Pomešati: slatku pavlaku, vodu, majonez, paradajz pire i malo posoliti, preliti meso i krompir, staviti u zagrejanu rernu i peći na 200 stepeni 50 - 60 minuta.