Kolač sa kesten pireom miriše na jesen. Čokolada, višnje i kesten daju neodoljiv ukus kolaču.
Prep: 45 mins
Cook: 25 mins
Yields: 10
Directions
Za koru posebno umutiti sneg od belanca. U drugoj posudi umutiti žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodati ulje, brašno, kakao, prašak za pecivo. Na kraju spojiti sa sneg od belanaca. Smesu izliti u nauljen i brašnom posut pleh veličine br. 30 (20*30). Koru peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 180C. Još vruću koru preliti sokom koje su višnje pustile. Od krompira skuvati ne slan pire i ostaviti gad a se ohladi. Za kesten krem umutiti omekšao margarin sa šećerom u prahu. Onda dodati omekšao kesten pire, krompir pire, rum i sve dobro umutiti da se dobije gladak krem. Za čokoladni preliv slatku pavlaku sipati u šerpu i postepeno zagrevati. U zagrejanu pavlaku dodati rendanu čokoladu i mešati. Pavlaka ne sme da ključa. Čokoladni preliv je gotov kada je čokolada otoljena i ujednačena smesa. Krem ohladiti uz povremeno mešanje kašikom. Na ohlađennu koru namazati krem od kestena, pa preko složitit oceđene višnje. Na kraju preliti tečnim ohlađenim preliv od čokolade. Poravnjati kašikom kolač i ostaviti da se ohladi.