Palalačinke sa filom od mlevenog mesa, sira i kečapa. Savršene palačinke za prave gurmane.
Prep: 40 mins
Cook: 20 mins
Yields: 6
Directions
Prvo umutiti belanca pa dodati žumanca, mleko i so dobro umutiti, umešati brašno i ostaviti da odstoji oko 30min. Palačinke ispeći na zagrejanom ulju u teflonskom tiganju.
Na zagrejanom ulju dobro upržiti sitno isečen crni luk sa mlevenim mesom. Dodati blagi kečap, 2-3 kašike krem sira, posoliti, pobiberiti i začiniti crvenom paprikom.
Palačinke filuvati smesom od mesa, uviti i iseći na kolutove, ređati u podmazan vatrostalni sud(podmazan uljem) da budu okrenute nagore. Preostali sir, žumance, mleko, origano i biber izmešati, pa preliti preko palačinaka. Posuti rendanim kačkavaljem i peći oko 20min u zagrejanoj rerni na 175stepeni.
Umesto krem sira možete umutiti pavlaku sa žumancetom, začinima i preliti palačinke.