Bogorodica torta - Dijamant DOO
Bogorodica torta
Bogorodica torta

Bogorodica torta

By Suzana Mitic  

September 3, 2018

Fenomenalan ukus koji se topi u ustima !

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 40 tanjira

Directions

Umutiti belanca u čvrst šam.Postepeno dodavati kašiku po kašiku šećera neprekidno muteći.Kad se šećer istopi isključiti mikser pa dodati seckan ,mleven orah i brašno.Lagano promešati ,sjediniti smesu i isipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C oko 10 minuta.

Na isti način napraviti i II i III koru samo što u drugu dodajte iseckano suvo grožđe a u III iseckane suve smokve.

Žumanca umutite sa šećerom penasto i skuvajte fil na pari.Kad varjača počne da ostavlja trag dodajte čokoladu koju ste izlomili na sitne parčiće.Promešajte da se čokolada istopi.Ohladite.Margarin umutite penasto pa sjedinite sa hladnim filom.

Mleko i šećer prokuvati pa dodati mleven orah.Ohladiti.U hladan fil dodati izmiksan margarin i isceđen ceo limun.Sjediniti.

Finalni postupak :kora,fil sa čokoladom,fil sa žele bombonama,kora...

Dekorisati po želji.

Prijatno !

Ingredients

Potrebno za I koru :

10 belanaca

12 kašika šećer

8 kašika mleven orah

8 kašika seckan orah

1 kašika brašna

Potrebno za II koru :

10 belanaca

12 kašika šećer

8 kašika mleven orah

8 kašika seckan orah

100 gr seckano suvo grožđe

1 kašika brašna

Potrebno za III koru :

10 belanaca

12 kašika šećer

8 kašika mleven orah

8 kašika seckan orah

100 gr seckane suve smokve

1 kašika brašna

Potrebno za I fil :

30 žumanaca

25 kašika šećer

350 gr čokolade

350 gr Dijamant margarin sa maslacem

Potrebno za II fil :

1,5 dl mleka

180 gr šećer

250 gr Dijamant margarin sa maslacem

250 gr žele bombone

1 limun (sok )

00:00