Tart je jako ukusan,a kombinacija sočnog pilećeg mesa i kečapa daje neodoljiv šmek..
Vreme pripreme: 50 minuta
Vreme kuvanja: 25 minuta
Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
Pomešati brašno sa solju i praškom za pecivo, pa dodati na kocke isečen margarin mrviti vrhovima prstiju da se dobiju mrvice, a onda umešati umućeno jaje i kiselu pavlaku. Mesiti dok se ne pokupi svo testo,umotati u najlon foliju i ostaviti bar pola sata u frižider.
Za to vreme spremiti nadev tako što na ulju izdinstamo crni luk,pa kad zastakli,dodamo pileći batak isečen na kocke.Pržiti meso dok ne promeni boju i pusti vodu,začiniti po ukusu,pa pred kraj dodati kečap razmućen sa malo vode.Ostaviti da se krčka,posuti kašičicom šećera i majčinom dušicom.Ohladiti.
Rasući oklagijom koru, moji tartovi su od 20 cm 2 pleha namastiti dno i ivice tarta i posuti brašnom. Uutisnuti koru lepo na dno i ivice, malo izbockati viljuškom.
Pažljivo rasporediti nadev od piletine. Peći na 200 stepeni 20-25 minuta, u zavisnosti od rerne. Malo prohladiti pa seći na kriške. Prijatno!