Najukusnija pletenica koja je savršena za sve svečane prilike. Izuzetan ukus koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.Od ove pletenice se uvek traži parče više.
Vreme pripreme: 1 sat 30 minuta
Vreme kuvanja: 1 sat
Broj obroka: 45 parčeta
Način pripreme
Pomešati brašno sa šećerom u prahu .
U malo mlakog mleka otopiti svež kvasac pa ga zajedno sa omekšalim margarinom,jajima,solju i rendanom korom limuna dodati brašnu.
Dodati mleka prema potrebi da se umesi testo.
Lupati ga drvenom oklagijom sve dok ne počnu da se stvaraju mehurići u testu.
Tada ga pokriti i ostaviti pola sata da se udvostruči.
Zatim testo podeliti na tri dela,svaki oblikovati u kuglu pa ponovo ostaviti na toplom oko pola sata.
Rernu ugrejati na 180 stepeni.
Fil:
Napraviti tri nadeva. Podeliti marmeladu na tri dela i u svaki dodati čašicu ruma.
Prvom nadevu dodati kandiranu koru limuna,drugom kandiranu koru narandže a trećem suvo grožđe.
Priprema:
Svaku kuglu razviti oklagijom,staviti fil na sredinu i uviti u rolat.
Od njih isplesti pletenicu pa je staviti u pleh obložen pek papirom.
Premazati je umućenim jajetom i peći oko sat vremena u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Sastojci
Za testo:
500 gr brašna,
50 gr šećera u prahu,
150 gr Dijamant expert margarina,
4 jaja,
malo soli,
malo rendane kore limuna,
kocka kvasca,
mleko po potrebi oko pola litra,
Za fil:
po 100 gr kandirane kore limuna, narandže i suvog grožđa,