Autor Javorka Filipovic Peciva
24 maja, 2018
Sluziti uz jogurt kao veceru ili kao toplo predjelo za goste,rodjendane i ostalo…
Umutiti jaja sa krem sirom ili kis,pavlakom.
Narendati sunku,narendati mocarelu i poceti slaganje.
Svaku koru prvo premazemo uljem,pa smesom sa jajijma i
slagati kore jednu preko druge.
Na gornju koru /obicno naslazem pet kora/premazati kecap,posuti sunku,
mocarelu i origano.Uviti u rolat.
Obicno imam dva rolata od 500 gr kora.
Kad zurim odmah secem s prsta debele rolate i
redjam u pouljen pleh/okrugli/.
Preko svakog rolatica premazati fil sa jajima,
posuti mocarelom i peci u rerni na 200 stepeni
da porumeni.
*Moze se pri kraju iskljuciti rerna i ostaviti
desetak minuta da se zavrsi pecenje da pizza ne bi
bila gnjecava.
Rolati se mogu ostaviti u zamrzivacu 2 sata da se
lakse seku na rolatice.
Mogu se i zamrznuti, izvaditi pre pecenja 30 minuta i zavrsiti sa pripremom i pecenjem.
Potrebno:
500 gr kora za gibanicu
3 jajeta
200 gr krem sira ili kis.pavlaku
150 gr pizza sunke
150 gr mocarele
i još Dijamant kecap
origano
ulje