Pašteta od tune - Dijamant DOO

Pašteta od tune

Autor Adilja Hodza  

4 aprila, 2018

Pravi namaz za dobro jutro, jednostavno se i lako priprema a veoma je ukusan.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 5 minuta
  • Broj obroka: 3

Način pripreme

Tunu iz konzerve sipajte u činiju, dodajte krem sir, zatim dodajte majonez, senfa, orahe, peršuna. Dodajte iseckani beli luk, luk iseckajte onako na dva-tri dela. Sve to izmiksajte štapnim mikserom. Nemojte izmiksati do kraja da bude kašasto, već ostavite da se vrlo malo osete komadići.

Paštetu probajte i ako fali dodajte malo soli i bibera (možete dodati i još neki suvi začin po izboru). Pašteticu sipajte u činijicu za posluženje i dekorišite listom peršuna. poslužite uz prepecen hleb i sezonskim povrćem…Prijatno.

Sastojci

Potrebno je:

2 konzerve tunjevine u komadićima, ukupno 160 grama

3 maslinke bez košpice

1-2 ćena belog luka

pakovanje krem sira oko 100 grama

kašika majoneza Dijamant

kašičica senfa

3-4 jezgra oraha

veza peršuna

malo bibera

i još je potrebno

kriške prepečenog hleba

krastavci, paradajz, paprika

00:00