Totalni hit u svetu, cezar salata, uz Dijamantov cezar preliv, ovo je gotovo za 10 minuta, a ukusno je kao da ste ga spremali satima.
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 10 minuta
Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
Tost hleb iseći na kockice.
U tiganju zagrejati Mediteran ulje i dodati isečen hleb i sitno seckani beli luk. Posoliti, pobiberiti i začiniti origanom. Pržiti uz povremeno mešanje dok krutoni ne postanu hrskavi. Ostaviti sa strane.
Salatu iseći na krupnije komade, posoliti, pobiberiti i začiniti sa jabukovim sirćetom.
Piletinu istanjiti tučkom za meso i iseći na trake, začiniti solju i biberom i ispržiti na malo Mediteran ulja.
U začinjenu salatu sipati cezar preliv, dobro promešati, pa dodati krutone.
Servitati prvo salatu pa preko nje toplu piletinu i preko svega izrendati parmezan.
Dekorisati čeri paradajzom
Ko voli, može da doda malo limuna. Za prave gurmane preliva nikad dosta.