Volim Sebe

Volim Sebe

Cele nedelje sam treperela čekajući subotnje jutro. Cele nedelje se budila ujutro i brojala koliko još puta spavam pa je subota. Sve sam pripremila za taj savršeni susret. I Dijamante i elegantni a lagani šeširić (koji mi btw, savršeno stoji, kažu – kao iz filma), odabrala sam plejlistu koja bi otopila i najtvđa srca, i to samo za slučaj da ptičice zataje. Sve sam uradila kako taj neko specijalan voli i na svaki detalj sam mislila.

 Volim Sebe - Moja subota u bašti

Volim Sebe - Moja subota u bašti

I, svanula je. Brzo sam izašla na terasu i raznežila se kad sam videla da je cveće baš to jutro odlučilo da propupi. To je dobar znak, pomislila sam i utrčala pod tuš. Ne mogu da dočekam da budem nasamo sa omiljenom osobom na svetu. Toliko toga imamo da pričamo, toliko i da ćutimo zajedno i slušamo jutro. Odabrala sam belu pamučnu košulju za koju znam da je obožava i polako i s ljubavlju počela da pripremam doručak.

Pošto znam da jaja na oko voli dobro pečena sa hrskavim krajevima, ukrala sam mamin recept i napravila ih na bogatom Omegol margarinu a na kraju ulila par kapi vode da se odlepi belance.

Servirala sam ohlađene krastavce pored Chilli preliva za salatu u koji se umače, kako bi ga drski preliv potpuno obavio a zajedno stvorili ljutkasto ledeni prasak u ustima. I to znam da obožava i da od malena radi – umače ledeni krastavac u razne prelive i majoneze.

Izvukla sam iz frižidera sve što voli a pažljivo sam birala i kupovala dan ranije.

 Volim Sebe Omegol

Volim Sebe Omegol

Servirala sam doručak iz snova na osunčanoj terasi, iznela obavezan Omegol i Chilli preliv jer znam da voli da „dorađuje“ svaki zalogaj kako bi bio sočniji i puniji.

Hleb je obavezno sveži beli a svaki zalogaj se čupka i maže posebno margarinom, uvek pravi te mini sendviče od po jednog griza.

Sveže ceđena naranča čeka pored tanjira, snežno bela salveta, topli vetrić i miris posle kiše su nestrpljivi da se susret već jednom desi.

Kada sam sve do perfekcije namestila, još jednom sam brzim pogledom prešla preko doručka da vidim da li nešto fali, jutarnji date je mogao da počne. Jer, ako niste već do sada shvatili, ta omiljena osoba sa kojom nažalost nemam često priliku da uživam nasamo i u miru – to sam ja!

Prošle nedelje sam shvatila da nisam imala vremena da mislim, odmorim se i posvetim samoj sebi već nedeljama. Tada sam odlučila da se „pozovem“ na jutarnji susret u kome ću ugoditi sebi u svakom pogledu – i što se tiče ambijenta, i muzike, i hrane (zato sam i odabrala Omegol).

 Volim Sebe

Volim Sebe

Uživala sam u doručku i svakom zalogaju koji je moj omiljeni margarin oplemenio bogatstvom ukusa koji se topi u ustima i nežnošću kojom sam odlučila da obasipam sebe barem jednom mesečno. Malo sam gledala ptičice, malo slušala muziku, pratila ljude pogledom sa terase, žmurila i uživala u suncu. Zatim sam uronila u knjigu koja me je svako veče molećivo gledala sa noćnog stočića da je završim. Zvučaće smešno ali u takvom vremenu živimo: tačno sam znala kako se moj mobilni telefon oseća svako veče kada ga izmoždenog i posle upornog pištanja ipak stavim na punjač a on nekako zadovoljno odahne. Potpuno sam napunila svoju bateriju a subota je tek počela! Odlučila sam da mi ovo postane ritual.

Vreme za jedan obrok mesečno stvarno sebi mogu da priuštim, i moram. Već sam se dogovorila sa sobom da je sledeći date rezervisan za Cezar salatu i film Kazablanka.

Volim sebe i danas sam to ponovo naučila.

Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 4.5]