Važnost doručka

Važnost doručka

Deci je u periodu intenzivnog rasta i razvoja potrebno više hranljivih materija koje se obezbeđuju uravnoteženom ishranom. Posle noćnog odmora, doručak je za vaše mališane prvi izvor energije.

Kvalitetan doručak deci obezbeđuje dobro fizičko i psihičko funkcionisanje tokom celog dana. Istraživanja pokazuju da deca koja redovno doručkuju imaju bolje rezultate u školi, imaju bolju koncentraciju i lakše savladavaju zadatke.

Stručnjaci preporučuju da doručkom treba da se unese najmanje jedna četvrtina dnevnog energetskog unosa. Najbolji izbor su kifle i hleb od mešanih žitarica, mleko ili mlečni proizvodi i masti biljnog porekla. Žitarice obezbeđuju dovoljno energije,  vitamine B grupe, magnezijum, cink, kalijum i selen, mlečni prizvodi su izvor kalcijuma, dok su biljne masti izvor vitamina D i E.  Margarin Dobro jutro Junior odličan je za pravljenje kvalitetnog sendviča, jer nema trans masti i obogaćen je sa čak šest vitamina. Pored toga, Dobro jutro Junior će vam pomoći da postanete majstor za dečije obroke, jer deca vole njegov ukus. Dobar doručak treba da obezbedi proteine, ugljene hidrate i potrebne masti. Redovan doručak je izuzetno važan i u prevenciji gojaznosti, jer mališani neće imati veliku potrebu za slatkišima tokom dana.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]