Vaš hobi

Vaš hobi

Da li ste kao mali skupljali salvete, markice, značke, papiriće lepih blokčića, igračke, albume sa sličicama, razglednice? Sve ovo je neizostavni deo detinjstva. Naša deca danas uglavnom skupljaju sličice albuma sa omiljenim fudbalerima ili likovima iz crtanih filmova.

Hobi je nešto što nas inspiriše, ispunjava slobodno vreme, nešto što širi naše krugove poznanika koji vole iste stvari. Zato nemojte dozvoliti da hobi bude samo deo detnjstva. Odrasla osoba itekako treba da ima ispunjeno vreme, ali ne gledanjem TV programa, već angažovanjem u okviru sopstvenih interesovanja.

Razlikujte razonodu od zabave. Razonoda uglavnom podrazumeva pasivno posmatranje, dok zabava izrasta iz potrebe koja je vezana za funkciju odmora, a istovremeno se tiče aktiviranja i harmonije. Idealan oblik zabave je igra koja angažuje sve čovekove potencijale, od kreativnih do motoričkih.

Ukoliko još uvek nemate hobi, setite se šta ste voleli da radite kao dete. Postoji mnogo kurseva za odrasle koji vam mogu pomoći da se angažujete u oblasti koja vas interesuje. Crtanje, šivenje, pevanje u horu, pletenje, vezenje i stari zanati, neka vrsta sporta koji vam prija, sve su aktivnosti za koje nema ograničenja u godinama. Setite se komšija u penziji koji u parku strastveno igraju šah, sigurno su često izmamili vaš osmeh.

Vaš hobi mnogo govori o vama. Način na koji ispunjavate slobodno vreme pokazuje drugima kako razmišljate, koliko ste aktivni i koliko cenite svoje slobodno vreme.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]