Priprema
Oljuštene jabuke iseći na tanke kriške i dinstati ih na margarinu dok ne omekšaju. Dodati limunov sok, đumbir, suvo grožđe i polovinu šećera, pa dinstati još nekoliko minuta, da se jabuke blago karamelizuju. Sve prebaciti u vatrostalnu činiju. Žumanca penasto umutiti sa preostalim šećerom, pa ih uz mešanje polako sipati u zagrejano mleko. Dodati muskatni oraščić i vanilu, preliti jabuke i peći u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni, oko 50 minuta. Posuti prepečenim i usitnjenim bademom.
Potrebno
- 300g oljuštenih jabuka
- 4 žumanca
- 250g mleka u prahu
- 100g šećera
- 30g Dijamant Dijavit margarina
- 40g suvog grožđa
- 30g prepečenog badema (lešnika, oraha…)
- 2 kašike soka od limuna
- 1 kašika ekstrakta vanile
- prstohvat đumbira u prahu
- prstohvat muskatnog oraščića