Vafle by Poslastičar
Priprema:
Istopiti margarin i ostaviti da se prohladi. U mleko dodati žumanca, šećer, so i sve izmešati.
U drugi sud sipati brašno i prašak za pecivo. U brašno sipati mleko, dobro promešati i dodati rastopljen margarin.
Belanca nalupati sa mikserom i lagano umešati u masu. Dobro umućenu masu staviti u pekač za vafl i peći jedan po jedan.
Džem od borovnice:
Borovnice prokuvati i dodati pomešan želatin sa secerom. Mešati oko 5 min i ostaviti da se ohladi.
Na još uveć vruć vafl dodajte džem i poslužite.
Savet:
Potrudite se da pečete vafl tako da ostane hrskav spolja, a mekan unutra.
Sastojci:
- 450 ml mleka
- 2 kom jaja
- 30 gr šećera
- prstohvat soli
- 225 gr brašna
- kesica i po praška za pecivo (15 gr)
- 55 gr istopljenog Dijamant Classic margarina
Džem od borovnice:
- 300 gr smrznutih borovnica
- 60 gr šećera
- pola kesice želatina