Vafle by Poslastičar



Vafle by Poslastičar

Priprema:

Istopiti margarin i ostaviti da se prohladi. U mleko dodati žumanca, šećer, so i sve izmešati.

U drugi sud sipati brašno i prašak za pecivo. U brašno sipati mleko, dobro promešati i dodati rastopljen margarin.

Belanca nalupati sa mikserom i lagano umešati u masu. Dobro umućenu masu staviti u pekač za vafl i peći jedan po jedan.

Džem od borovnice:

Borovnice prokuvati i dodati pomešan želatin sa secerom. Mešati oko 5 min i ostaviti da se ohladi.

Na još uveć vruć vafl dodajte džem i poslužite.

Savet:

Potrudite se da pečete vafl tako da ostane hrskav spolja, a mekan unutra.

Sastojci:

  • 450 ml mleka
  • 2 kom jaja
  • 30 gr šećera
  • prstohvat soli
  • 225 gr brašna
  • kesica i po praška za pecivo (15 gr)
  • 55 gr istopljenog Dijamant Classic margarina

Džem od borovnice:

  • 300 gr smrznutih borovnica
  • 60 gr šećera
  • pola kesice želatina

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]