Tradicionalni božićni kolač sa sosom od konjaka by Poslastičar

Tradicionalni božićni kolač sa sosom od konjaka

Priprema:

Testo:

Podmazati margarinom formu u kojoj će se kuvati puding. Izmešati suvo voće, urme, margarin, koru pomorandže, brašno, šećer, prezle, brendi, seckane orahe, mleko I jaja, sipati ih u podmazanu formu.  Staviti u pleh sa vodom formu prekrivenu aluminijumskom folijom. Kuvati puding 3 sata uz dodavanje vode.

Sos:

U šerpi otopiti margarin, dodati brašno i mešati jedan minut. Dodavati mleko uz mešanje žicom oko 5 m in. Dodati šećer i na kraju konjak. Sos se služi topao i preliva preko pudinga.

Savet Poslastičara o čemu da vodite računa dok pripremate ovu pšoslasticu

Sastojci:

Za podlogu:

500g mešanog suvog voća
(suvo grozdje, brusnica,
kajsija, šljiva)
100g seckanih urmi
125g Dijamant Dijavit margarina
Kora od jedne pomorandže
125g brašna
125g šećera
150g prezli
2 kašike brendija
100g seckanih oraha
1 jaje
150ml mleka

Sos od konjaka:

110g Dijamant Dijavit margarina
110g brašna
1l mleka
110g šećera
10 kašika
konjaka

Stvari na koje treba obratiti pažnju:

Ocenite članak
[Ukupno: 14 Prosečno: 4.1]