Tradicionalni božićni kolač sa sosom od konjaka
Priprema:
Testo:
Podmazati margarinom formu u kojoj će se kuvati puding. Izmešati suvo voće, urme, margarin, koru pomorandže, brašno, šećer, prezle, brendi, seckane orahe, mleko I jaja, sipati ih u podmazanu formu. Staviti u pleh sa vodom formu prekrivenu aluminijumskom folijom. Kuvati puding 3 sata uz dodavanje vode.
Sos:
U šerpi otopiti margarin, dodati brašno i mešati jedan minut. Dodavati mleko uz mešanje žicom oko 5 m in. Dodati šećer i na kraju konjak. Sos se služi topao i preliva preko pudinga.
Savet Poslastičara o čemu da vodite računa dok pripremate ovu pšoslasticu
Sastojci:
Za podlogu:
500g mešanog suvog voća
(suvo grozdje, brusnica,
kajsija, šljiva)
100g seckanih urmi
125g Dijamant Dijavit margarina
Kora od jedne pomorandže
125g brašna
125g šećera
150g prezli
2 kašike brendija
100g seckanih oraha
1 jaje
150ml mleka
Sos od konjaka:
110g Dijamant Dijavit margarina
110g brašna
1l mleka
110g šećera
10 kašika
konjaka