Torta – Tart sa Šljivama
Priprema:
Testo:
Margarin, brašno, šećer, jaja i vanilin šećer staviti u misker i zamesiti testo. Ostaviti ga u frižideru da odmori i stegne se, nakon toga ga razvući. Testo peći u kalupu na 175 stepen i
prekriveno papirom za pečenje i pirinčem, i još 10 m in na 175 stepeni bez papira za pečenje.
Krem:
Umešati slatku pavlaku, jaja, šećer i vanilin šećer. Malo cimeta i šećera izmešati i ostaviti sa strane. Šljive oprati, očistiti od košpica i preseći na pola.
Frangipan:
Umutiti margarin sa šećerom, dodati jaja. Nakon toga dodavati i ostale sastojke, i mešati dok se ne dobije kremasta masa. Na dno pečenog testa staviti frangipan, poredjati šljive i preliti
kremom. Ostaviti da se peče na 170 stepeni oko 20- 25 min., dok se krem ne stegne.
Sastojci:
Testo:
300g Dijamant margarin sa maslacem
500g brašna
200g šećera
2 jaja
1 kesica vanilin šećera
Krem:
0,5l slatke pavlake
4 jaja
100g šećera
1 kesica van ilin šećera
Malo cimeta
700gr suvih šljiva
Frangipan:
100gr Dijamant margarina sa maslacem
100gr šećera
100gr mlevenog badema
30gr brašna
2 jaja