Priprema
Kora:
Otopiti margarin. Nalupati jaja sa secerom.Dodati polako brasno I I margarin .Ispeci tri kore.
Krem:
Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko bele čokolade. Dobro izmesti i ohladiti. Najbolje da krem prenoći u frižideru. Želatin potopiti u hladnu vodu i posle pet minuta istopiti. Nalupati krem i dodati vreo želatin. Sve izmešati.
Borovnice:
Prokuvati borovnice i šećer i u to dodati razmućeni gustin u malo hladne vode. Ohladiti.
Totru filovati tako da se prvo nafiluje kora sa kremom i onda hladne borovnice.
U koliko želite, tortu završiti sa kremom od bele čokolade i ostaviti da se stegne, a možete je ostaviti i ovako, kao mi, da se vide borovnice.
Potrebno
Kora:
- 100g margarina
- 100g vode
- 30g kakaa
- 6 kom jaja
- 120g brašna
- 120g šećera
Krem:
- 500g slatke pavlake
- 400g bele čokolade
- 5g želatina
Borovnice:
- 500g borovnica
- 70g šećera
- 50g gustina