Torta sa borovnicama i belom čokoladom by Poslastičar

Torta sa borovnicama i belom čokoladom by Poslastičar

Priprema

Otopiti margarin. Nalupati jaja sa šećerom. Dodati polako brašno i jedan margarin. Ispeći tri kore.

Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko bele čokolade. Dobro izmesti i ohladiti. Najbolje da krem prenoći u frižideru.

Želatin potopiti u hladnu vodu i posle pet minuta istopiti.

Nalupati krem i dodati vreo želatin.

Sve izmešati.

Prokuvati borovnice i šećer i u to dodati razmućeni gustin u malo hladne vode. Ohladiti.

Totru filovati tako da se prvo nafiluje kora sa kremom i onda hladne borovnice. Tortu završiti sa kremom od bele čokolade i ostaviti da se stegne. Dekorisati po želji.

Sastojci:

Kora

Krem

  • 500g slatke pavlake
  • 400g bele čokolade
  • 5g želatina

Borovnice

  • 500g borovnica
  • 70g šećera
  • 50g gustina
Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 2.5]