Tart sa bundevom i orasima
Priprema:
Kora:
Sve sastojke staviti u m isker i zamesiti testo. Ostaviti testo u frižideru da se odmori i stegne. Razvući ga i peći u kalupu na 175 stepen i prekriveno papirom za pečenje i
pirinčem, nakon toga još 10 min na 175 stepeni bez papira za pečenje.
Fil:
Pavlaku, šećer i jaja umešati, dodati cimet i van ilin šećer. U ovu smesu dodati ispasiranu bundevu i sve dobro izmešati. Na dno tarta poređati bundevu isečenu na kockice i polutke
oraha, odozgo preliti filom. Peći na 180 stepen i dok se fil ne stegne. Servirati tart nakon što se ohladi.
Savet Poslastičara koji je od krucijalne važnosti za hrskavost tarta
Sastojci:
Kora:
300g Dijamant Dijavit margarina
500g brašna
200g šećera
2 jaja
1 vanilin šećer
Fil:
400g bundeve očistiti i ispeći, deo samleti, a deo iseći na kockice
3dl slatke pavlake
100g celih oraha
150g šećera
Malo cimeta
1 van ilin šećer
3 jaja