Švarcvald torta je „kod kuće“

Švarcvald torta je „kod kuće“

Ovo je bukvalno obavezna torta na svakoj slavi, preslavi, rođendanu, čemu god u nas Simića. E sad, mi znamo za barem 5 drugačijih recepata za Švarcvald i ni jedan nam se ne sviđa, pa čak ni u fensi poslastičarnicama. Samo je jedan pravi Švarvald i pravi ga naša mama, a to je jedina torta koja nam evo već 14 godina nije dosadila.

Poseban sastojak je kisela pavlaka u filu umesto slatke pavlake, što je mama ubacila, jer svi uvek kukamo kako su torte preslatke, sem babe doduše. Nama je to bila apsolutna egzotika ukombinovana sa kakao korom koja je polivena gorkom turskom kafom i celim odmrznutim višnjama, koje zbog ove torte uvek imamo u zamrzivaču. Ta torta nam je postala deo našeg porodičnog identiteta koji branimo fanatično. Kad god neko dođe u goste, a imamo više torti prodajemo je gostima kao da, ukoliko je ne probaju, propuštaju najbolji zalogaj na svetu.

Uvek naglasimo: mi samo ovo jedemo, ostale torte su lepe, ali ovu moraš da probaš. Kad nekad neko iz porodice predloži da malo promenimo repertoar, da je ne pravimo baš za svaku priliku ostatak poviče, ne, ta mora, kao da je rekao da više ne želi da bude jedan od nas. Ne daj Bože da neki gost to predloži. Pitajte strina Vesnu kako je prošla. Za nas ova torta znači – NIGDE NIJE KAO KOD KUĆE.
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 1]