Studentski jelovnik – brzo i ukusno

Studentski jelovnik – brzo i ukusno

Sa Dijamant prelivom svaki obrok je kao iz fensi restorana

Ima tih dana kada mi se ne jede u menzi, koliko god da je hrana „kao kod kuće“. Ima trenutaka i kada se ne kupuje bilo šta sa ulice, bez obzira na to koliko volim dobru hranu „s nogu“. Tih dana najviše volim da budem sama svoj kuvar.

Kada rešim da hranu spremim sama, volim da to bude nešto brzo i lako za poneti, jer vremena nikada nemam previše, a obrok ću nekada morati i da ponesem na fakultet ili u čitaonicu. Volim što i drugarice najčešće razmišljaju na taj način, pa se često sastanemo na brzinskom ručku kod jedne. Hamburgeri ili domaće kobasice su u tom slučaju najbolji izbor. Pljeskavica i kobaja sa svežom salatom ili kačkavaljem, možda i ponekom kriškom slaninice da začini, opcija je mnogo. Međutim, kada je reč o ovakvom jelu, najvažniji je preliv, to je dobro poznato. Koje god meso odlučim da pečem, mogu da posegnem za nekim od Dijamant preliva – Tartar, Mustard Mayo, Mexicana, Tzatziki, Preliv sa renom ili Cezar, koji će mi pomoći da kod kuće priredim ručak poput onog u najmodernijem restoranu.

Ako mene pitate, Dijamant prelivi su „must have“ svakog studentskog jelovnika.

Andrea Ilkić, student FPN-a

Ocenite članak
[Ukupno: 7 Prosečno: 4.4]