Šta je u stvari legenda?

Šta je u stvari legenda?

Šta je u stvari legenda?

Većina definicija kaže da je legenda priča o neobičnom događaju, pojavi ili osobi.

Važi, al’ su nam bile od pomoći – mani ga se, Mito. Nijedna ne pominje onaj tajni sastojak bez koga je svaka legenda samo tamo neka stara priča.

Znate kako to ide, mrvica magije, pomalo sreće, puno ljubavi, nešto iskustva i čuveni faktor X, iliti “ono nešto”.

Zato, da bismo bili sigurni da smo pravilno upotrebili ovu reč, malo ćemo se preslišati. Da ne bude posle da se hvalimo bez pokrića.

Dijamant majonez je trenutno u najboljim godinama, svojim tridesetim. Kada se rađao Majonez Classic, Dijamant je već napunio pola veka. Dakle, odmah na početku je ispunjen jedan uslov – nešto iskustva. Mada, u našem slučaju to nije nešto, već mnogo. Ali, ne mari, od viška ne boli glava.

Kao jedan od najstarijih domaćih proizvođača majoneza (proizvodnja započeta davne 1988. godine), i dalje insistiramo na tradicionalnoj recepturi, kao rosa svežim žumancima i ni za živu glavu ne popuštamo konzervansima, iako mnogi finansijski savetnici smatraju da su poslednje dve stavke čista ludost jer bismo uštedeli gomilu novca ukoliko bismo se prilagodili novim trendovima. Mi se uvek ljubazno zahvalimo na savetu i tvrdoglavo guramo po svom – sveža jaja i bez konzervansa, pa neka svetske ekonomske krize udaraju gde stignu, odstupanja nema a savetnici neka se hvataju za glavu. Gledajući kako to rade ostali proizvođači, naš način se komotno može svrstati u neku malu magiju starih dana, onda kada se znalo kako se rade stvari. Šta da vam kažemo, tako to legende…

Idemo dalje.

Ljubav?

I toga ima, samo zahvaljujući vama. Znate kako se glumci i pevači zahvaljuju svojim fanovima, i kako na kraju kažu da bez publike ne bi bilo ni njih? E pa, ista stvar je sa vama i nama! A sreća je što smo uspeli da se svidimo najkreativnijima, najvernijima, najsofisticiranijima i najveselijima od svih ljudi – vama! U prilog tome ide fantastičan odaziv svih vas na svaku našu akciju. Evo, ni oni koji su najduže u Dijamantu ne pamte da je neka kampanja, akcija, takmičenje ili prosto aktivacija (marketinškim rečnikom govoreći) – doživela mršav i bled odaziv svih vas. Naprotiv.

Prelistajte, recimo, naš kulinarski portal Dijamant Kuhinja, čiji ste svi vi tvorci. Videćete da fuknkcionišemo kao jedno.

Malo sreće ćemo pronaći i u našem trajanju. Osamdeset godina nije malo, kao ni trideset. Mnogo iskušenja je bilo pred nama i gledali smo kako su i najveći poklekli. Mi nismo a dovoljno smo skromni da ne prepišemo svu zaslugu samo našem trudu i znanju. Samo kažemo…

Šta je još ostalo?

Faktor X.

To je bar lako. To su svi oni lenji vikendi, sve one vesele slave pune smeha i pesme, svi oni važni ručkovi, romantične večere, brzinski obedi u krugu porodice koja jedva ugrabi sat vremena za sebe, to su oni starinski rođendanski sendviči sa obaveznim kornišonom na vrhu, tu su školske užine koje deci spremate baš po receptu vaših mama, to su zatim krštenja dugo željene dece, mladenci, veridbe i svi prvomajski uranci kada nekako više ne možete biti ljuti na kuma pa se lepo, kao ljudi izmirite uz pečenje, a novogodišnje i božićne praznike da i ne pominjemo… To su oni kišni dani kada ispred ekrana tražite (i dobijete) na tanjiru utehu zbog raskida, loše ocene, otkaza, lošeg izbora, kredita koji vas polako ždere, pada na ispitu ili bilo koje druge nevesele životne situacije.

Jer, legende znaju šta je i kakav je život. I legende to i jesu jer su uvek tu za vas. Na neki fantastičan i neobjašnjiv način, bez ijedne reči, legenda zna da donese olakšanje, da uveliča veselje, da zabiberi romantiku, da osladi uspehe.

A što je najbolje u našem slučaju, legendarnost je zarazna! Nema tog koji će ući u kuhinju sa Dijamant majonez legendom a iz nje izaći kao običan kuvar. To nema šansi.

I još nešto, slobodno i uvek sve zasluge pripišite sebi. Jer bez vas, Dijamant majonez je najobičniji sos od jaja i ulja, bez trunke magije. A zajedno?

Zajedno smo legenda! I to ne bilo kakva, već legenda dobrog ukusa…

Ocenite članak
[Ukupno: 13 Prosečno: 4]