Priprema
Umutiti belanca, šećer, mlevene orahe, brašno, prezle, prašak za pecivo i ispeći 2 kore.
I fil: skuvati žumanca, šećer i čokoladu na pari. Kad se ohladi dodati 500g umućenog margarina.
II fil: šećer i mleko kuvati kao za oblatnu, 45min. Kada se prohladi, dodati mleko u prahu, kikiriki i 250g margarina.
Filovanje: kora, 1/2 prvog fila, ceo II fil, druga polovina I fila, kora, i odozgo 3 šlaga.
Potrebno
Za kore:
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 16 kašika mlevenih oraha
- 6 kašika brašna
- 2 kašike prezli
- 1 prašak za pecivo
Za I fil:
- 16 žumanaca
- 200 g šećera
- 200g čokolade
- 500g Dijamant Dijavit margarina
Za II fil:
- 1/2kg šećera
- 1/2l mleka
- 200g mleka u prahu
- 200g prženog, oljuštenog i krupnije iseckanog kikirikija
- 250g Dijamant Dijavit margarin