Snaga prirode

Snaga prirode

Čim izađete napolje, vraćate se sami sebi, jer ste i vi deo prirode. Priroda je jedina knjiga koja na svim svojim listovima nudi bogat sadržaj – rekao je još davno Johan Volfgang Gete.

Kada se povremeno osećate prazno, slabo, bez energije ili ste uznemireni, postoji veoma delotvoran recept: Izađite napolje, udahnite duboko punim plućima, pa izdahnite i sasvim svesno doživite okolinu. U svežoj zelenoj boji biljaka, svetlosti, vetru, zvukovima i nebu možete da pronađete mir, da akumulirate snagu i zaboravite svakodnevnicu. To će vam povećati kvalitet života i vratiti prirodni ritam. Blagotvorni uticaj elemenata prirode deluje preko:

Zemlje koja vam daje zdravlje. Direktnim kontaktom sa zemljom i vaša duša dospeva u ravnotežu.
Drveća koje je dobar prijatelj duše, zaštita, hrana, lek za dušu, duh i telo. Direktan kontakt sa drvećem vraća snagu, mir, spokoj i pribranost.
Svetlosti – Sunčeva svetlost je više od osvetljenja, ona je pomoć da bolje vidite svet. Ima lekovito dejstvo, pospešuje stvaranje hormona i povećava samoisceliteljske snage, razbijajući stres.
Kamena koji pruža osećaj slobode, pogotovo kada bosonogi hodate po njemu.
Vode koja oživljava telo i dušu. Nezamenljiva je snaga vode sa izvora, ona oslobađa, otvara i poklanja unutrašnju slobodu i duševnu pokretljivost.
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]