Šesti po redu ciklus takmičenja “Mladi poslastičar” započet u Subotici

Šesti po redu ciklus takmičenja “Mladi poslastičar” započet u Subotici

Kakav je to sladak miris koji se širi sa severa Srbije?

Subotica je nadaleko poznata po svojim salašima i autentičnoj hrani, koje su u ovaj miran gradić na samoj granici sa Mađarskom donele različite, multietničke grupe. Pored tradicionalnih, slanih recepata, Subotica je poznata i po sjajnim poslasticama, a kurtoš kolači jedni su od najpopularnijih. 

Međutim, ovog decembra u vazduhu se nije mogao osetiti samo miris kurtoš kolača.  Decembar, jedan omiljenih zimskih meseci u Subotici je obeležen slatkim mirisima profiterola i mafina koji su se širili iz kuhinje Hemijsko-Tehnološke škole, a u kojoj je Dijamant ove godine započeo šesti po redu ciklus takmičenja „Mladi poslastičar“.

Uz pomoć ovog projekta, kompanija Dijamant je, u saradnji sa renomiranim poslastičarom Zdravkom Gavrilovićem, do sada podržala veliki broj mladih talenata i pomogla im da svoje umeće i veštine usavrše radeći sa ekspertom iz sveta poslastičarstva.

„Velika mi je čast što ću i ove godine u saradnji sa kompanijom Dijamant podržati vas, mlade talente i nade poslastičarstva u Srbiji. Put koji je pred vama neće biti jednostavan, ali ćete uz mene imati svu potrebnu pomoć i podršku da ostvarite svoju viziju. Pokažite nam svoje umeće, želju i ljubav prema onome što radite, i titula najboljeg mladog poslastičara pripašće upravo vama“, poručio je Zdravko.

Sam početak radionice obeležio je Zdravkov masterclass, od kojeg su mladi učili o inspiraciji, trudu, volji i tehnikama koje će ih vinuti u nove poslastičarske visine. Nakon toga počeo je najzanimljiviji deo – pravljenje mafina, čiji su ukusi, struktura, ali i izgled, bili odgovorni za „prolazak” u finale.

Pobedu su odneli učenici Reka Kuruc, Laura Laslo i Mark Maronka, čije su poslastice dobile najveću ocenu. Oni će se u Beogradu susresti sa drugim finalistima, gde će se takmičiti za titulu najboljeg mladog poslastičara, uz mogućnost osvajanja vrednog priznanja koje dodeljuje kompanija Dijamant.

Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]