Savršen puding

Savršen puding

Ukoliko želite izbeći stvaranje korice na sveže pripremljenom pudingu, prozirnom folijom obložite gornju površinu vrućeg pudinga i držite je tamo dok se puding ne ohladi. Puding je lakše izvaditi iz čaše ukoliko se pre ulivanja čaša ispere hladnom vodom.
Preporučujemo koristiti sveže punomasno mleko za pripremu pudinga, a ukoliko koristite trajno malo smanjite količinu mleka.

Puding možete pripremiti i u mikrotalasnoj pećnici na sljedeći način:

  • pomešajte 5 kašičica mleka sa smesom za puding pa dodajte preostalu količinu mleka sve brzo mešajući.
  • u posudu prikladnu za mikrtalasnu izlijte puding pa ga stavite u mikrtalasnu pećnicu na 5-6 minuta pri punoj snazi.
  • smesu izvadite iz mikrotalasne pećnice i ručno izmešajte nekoliko minuta
Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 3]