Savaren
Priprema:
Kora:
U posudu sipati brašno, šećer, so i kvasac. U ovu smesu dodati mleko, jaja i na kraju otopljeni margarin. Mesiti testo oko 8 min. Ostaviti ga da duplo naraste. Premesiti ga I sipati u forme.
Ponovo ostaviti da naraste i peći na 170 stepeni.
Sirup:
Prokuvati vanilin šećer, vodu i šećer, na kraju dodati i pire od ananasa. Dok je sirup još topao, staviti u njega pečeni savaren i ostaviti da prenoći.
Krem od čokolade:
Umutiti omekšani margarin sa šećerom u prahu i dodati istopljenu čokoladu. Dekorisati voćem po izboru.
Savet Poslastičara pogledajte obavezno, kako bi vaš Savaren bio kao sa slike
Sastojci:
Testo:
95g Dijamant Classic margarina
250g brašna
25g šećera
5g soli
5g kvasca
125g jaja
90g tople vode
Sirup:
750g vode
350g šećera
190g pirea od ananasa
1 kesica vanilin šećera
Krem od čokolade:
100g Dijamant Classic margarina
50g čokolade
50g šećera u prahu