Salata sa lubenicom, halumijem i mentom
Priprema:
Pomešajte sastojke za dresing i ostavite ih sa strane.
Sir nasecite na kriške i pecite ga na suvom gril tiganju dok ne porumeni sa obe strane.
Izvadite ga na tanjir i pomešajte sa krastavcima pa ih zajedno prelijte sa dresingom. Neka odstoje 5 minuta.
U činiju za posluživanje smestite kocke lubenice pa između njih zadenite sir i krastavce.
Pobacajte naseckanu mentu odozgo i sve prelijte sa sokovima koji su ostali u tanjiru u kom se marinirao sir.
Sastojci:
Sastojci za jednu porciju:
- 300g ohlađene lubenice, nasečene na kockice
- 1/4 krastavca, nasečenog na trougliće
- 50g halumi sira
- 3-5 listića sveže mente
Dresing:
- 1/2 kašike meda
- 2 kašike Omegol ulja
- 2 kašičice limunovog soka
- so po ukusu