Salata sa celerom, orasima, suvim grožđem i jabukama
Priprema:
Pomešajte nasečen luk sa limunom i šećerom. Dodajte im so i biber, promešajte i probajte pa dodajte šećer ako je prekisleo. Ostavite sa strane dok pripremate sastojke za salatu.
Potopite suvo grodžđe u ključaloj vodi ostavite tako 5 minuta. Pomešajte ostale sastojke za salatu u jednoj činiji pa im ubacite grodžđe koje ste prethodno iscedili od vode.
U posudu sa lukom i limunom dodajte Omegol ulje i dobro promešajte.
Dresing služite preko salate pred samo serviranje.
Sastojci:
- 6 drški celera, tanko nasečenih
- 250g Granny Smith jabuke, nasečene na sitne kockice
- 70g oraha, prepečenih, grubo usitnjenih
- 70g suvog grožđa
Dresing:
- 1 limun, sok
- 4 kašičice smeđeg šećera, + dodatno ako je limun kiseliji
- 1 mala glavica luka, tanko iseckanog
- 7 kašika Omegol ulja
- 1 ravna kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera