Priprema
Leblebije preko noći potopiti u vodu sa kašičicom sode bikarbone. Ujutru ih ocediti, i sipati u hladnu slanu vodu, i kuvajte dok ne omekšaju. Isprati hladnom vodom i ostaviti sa strane. Luk iseckati, koren celera izrendati, a grančice iseckati zajedno sa peršunovim lišćem. U većoj posudi za salate pomešati listove zelene salate iselene na listiće, skuvane leblebije, iseckan crni i beli luk, celer, rotkvice i masline isiečene na kolutiće, čeri paradajz isečen na kriške, oceđenu i usitnjenu tunjevinu i inćune. Pomešati ulje, sirće i so, sipati preko salate i ostavite da odstoji 30 minuta. Pre serviranja u salatu umešati Dijamant Classic majonez.
Potrebno
- 260g sirovih leblebija
- 2 manje glavice luka
- Koren i grančice celera
- Čen belog luka
- Veza rotkvica
- Konzerva tunjevine
- 12 inćuna iz ulja
- 160 g maslinki
- Pola veze peršuna
- Manja glavica zelene salate
- 4 čeri paradajza
- 4 tvrdo kuvana jajeta
Za preliv:
- 6 kašika Omegol ulja, kašika Dijamant vinskog sirćeta, 300 ml dijamant Classic majoneza, so i biber.