Salata od leblebija

Salata od leblebija


Priprema

Leblebije preko noći potopiti u vodu sa kašičicom sode bikarbone. Ujutru ih ocediti, i sipati u hladnu slanu vodu, i kuvajte dok ne omekšaju. Isprati hladnom vodom i ostaviti sa strane. Luk iseckati, koren celera izrendati, a grančice iseckati zajedno sa peršunovim lišćem. U većoj posudi za salate pomešati listove zelene salate iselene na listiće, skuvane leblebije, iseckan crni  i beli luk, celer, rotkvice i masline isiečene na kolutiće, čeri paradajz isečen na kriške, oceđenu i usitnjenu tunjevinu i inćune. Pomešati ulje, sirće i so, sipati preko salate i ostavite da odstoji 30 minuta. Pre serviranja u salatu umešati  Dijamant Classic majonez.

Potrebno

  • 260g sirovih leblebija
  • 2 manje glavice luka
  • Koren i grančice celera
  • Čen belog luka
  • Veza rotkvica
  • Konzerva tunjevine
  • 12 inćuna iz ulja
  • 160 g maslinki
  • Pola veze peršuna
  • Manja glavica zelene salate
  • 4 čeri paradajza
  • 4 tvrdo kuvana jajeta

Za preliv:

  • 6 kašika Omegol ulja, kašika Dijamant vinskog sirćeta, 300 ml dijamant Classic majoneza, so i biber.
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 3]