Priprema
Umutiti 6 belanaca, dodati 160g šećera i mutiti dok se šećer ne istopi. Zatim dodati 160g mlevenih oraha i lagano sjediniti. Peći u margarinom podmazanom plehu, na 180 stepeni, oko 15-20 min. Ponoviti postupak sa drugom korom. Staviti na ringlu veću šerpu do pola napunjenu vodom, pa u nju staviti jednu manju šerpu sa 12 žumanaca. Kada voda provri, smanjiti temperaturu, ali tako da voda i dalje ključa. Za to vreme mutiti mikserom žumanca sa šećerom, 10-15 min. Krem će postepeno da narasta. Paziti da se krem ne prekuva, da ne bude pregust. Kad je krem skuvan, ubaciti u njega čokoladu, mešati da se čokolada istopi i prohladiti. Zatim penasto umutiti margarin mikserom i sjediniti sa prohlađenim kremom. Kore preseći uzduž (dobiju se 4 kore) i filovati ih. Ukrasiti po želji mlevenim orasima ili šlagom.
Potrebno
Za kore:
- 2 x 6 belanaca
- 2 x 160 g šećera
- 2 x 160 g oraha
Za fil:
- 12 žumanaca
- 12 kašika šećera
- 100 g čokolade
- 250 g Dijamant Dijavit margarina