Recepti za mafine koje još niste probali

Recepti za mafine koje još niste probali

4 jednostavna recepta za mafine koji će oduševiti svakog

Kombinacije kao što su mak i limun i šargarepa i orasi će vaše čulo ukusa podići na mnogo viši nivo. Pored toga što ovi naši mafini izgledaju kao nacrtani, preukusni su. Verujte nam na reč. Jedva smo stigli da ih fotkamo. 🙂

Sada sve ove jednostavne recepte nesebično delimo sa vama. 🙂

Javite nam ako vi imate još neku luđu kombinaciju.

Mafini sa šargarepom i orasima

Priprema:

Za mafin:

Jaja mutite sa šećerom 5 minuta. Dodajte zatim brašno, griz, cimet i prašak za pecivo pa mutite da se sjedine.

Nakon toga sipajte istopljen margarin i mleko pa mutite sve dok ne dobijete glatku smesu.

Na kraju ubacite rendanu šargarepu i orahe pa ih umešajte u smesu uz pomoć špatule. Kalup za mafine obložite korpicama pa u njih rasporedite smesu za kolač. 

Pecite na 180°C narednih 30 minuta ili dok sredina kolača ne bude pečena. Ohladite ih sasvim.

Za krem:

Na mikrotalasnoj podesite program za odmrzavanje pa ubacite margarin na 10 sekundi. Promešajte pa ponovite postupak dok ne postane lako maziv. 

Umutite krem sir sa šećerom pa dodajte margarin i mutite dok se sav šećer ne istopi i poveže u fin krem.

Nanesite krem uz pomoć špric kese na ohlađene mafine i pospite orahe odozgo.

Sastojci:

Za mafin:

  • 2 jajeta
  • 200g šećera
  • 180g griza
  • 120g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kafena kašika cimeta
  • 125ml istopljenog Dijamant Bakes & Cakes margarina
  • 250ml  mleka
  • 150g sitno rendane šargarepe
  • 75g oraha, seckanih

Za krem:

Mafini sa makom i limunom

Priprema:

Za mafin:

Umutite jaja, koru limuna, jogurt i istopljen margarin u jednoj činiji.

U drugoj pomešajte brašno prašak za pecivo, šećer i mak pa ih sjedinite sa smesom od jaja.

Rasporedite unutar kalupa za mafine i pecite na 180°C oko 25 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi.

Za krem:

Na mikrotalasnoj podesite program za odmrzavanje pa ubacite margarin zajedno sa rendanom korom limuna na 10s. Promešajte pa ponovite postupak dok ne postane lako maziv. 

Margarinu dodajte postepeno kašiku po kašiku šećera i mutite dok ne dobijete fin krem. 

Nanesite ga na mafine uz pomoć špric kese i ukrasite kriškom limuna.

Sastojci:

Za mafin:

  • 225g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 175g šećera
  • 1 supena kašika maka
  • narendana kora 1 limuna
  • 3 jaja
  • 100ml jogurta
  • 175g istopljenog Dijamant Bakes & Cakes margarina

Za krem:

  • 250g Dijamant margarina sobne temperature
  • 100g šećera u prahu
  • kora 1 limuna

Mafini sa kokosom

Priprema:

U činiji sjedinite šećer, prašak za pecivo, brašno i kokos. U to sipajte mleko, jogurt i margarin pa sjedinite spatulom.

Rasporedite unutar kalupa za mafine i pecite 25 minuta na 180°C. Ohladite na sobnoj temperaturi.

Za to vreme puding pomešajte sa šećerom i dve kašike mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva pa kada proključa dodajte puding u tankom mlazu i mešajte.

Kuvajte dok ne proključa pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi do sobne temperature.

Na mikrotalasnoj podesite program za odmrzavanje pa ubacite margarin na 10s. Promešajte pa ponovite postupak dok ne postane lako maziv. 

Mutite ga kratko pa mu dodajte  kašiku po kašiku pudinga i mutite dok ne dobijete fin krem. Posebno ulupajte slatku pavlaku pa je sjedinite sa kremom.

Filujte mafine uz pomoć špric kese i pospite kokosovim mrvicama.

Sastojci:

Za mafin:

Za krem:

Mafini sačokoladom i malinama

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. U drugoj činiji kratko mutite jaja sa šećerom

pa dodajte istoljen margarin i jogurt pa promešajte i sjedinite sa suvim sastojcima.

Smesu rasporedite unutar kalupa za mafine, pa pobacajte maline po površini svakog mafina i pecite na 180°C narednih 25 minuta. 

Pečene mafine ostavite da se potpuno ohlade do sobne temeprature.

Za to vreme puding pomešajte sa šećerom i dve kašike mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva pa kada proključa dodajte puding u tankom mlazu i mešajte.

Kuvajte dok ne proključa pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na radnom delu.

Na mikrotalasnoj podesite program za odmrzavanje pa ubacite margarin na 10s. Promešajte pa ponovite postupak dok ne postane lako maziv. 

Kratko ga mutite pa mu dodajte kašiku po kašiku pudinga i muitite mikserom dok ne dobijete fin krem.

Nafilujte mafine uz pomoć špric kese i ukrasite malinama. 

Sastojci:

Za mafin:

  • 100g brašna
  • 50g kakaa
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 200g šećera
  • 100g istopljenog Dijamant Bakes & Cakes margarina
  • 120ml jogurta
  • 150g odmrznutih malina

Za krem:

Zaprati nas na instagramu

Poseti profil
Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 4]