Priprema
100ml mleka i margarin prokuvati i polako dodavati brašno mešajući neprestano dok se masa izjednači. U vrelu masu dodati 3-4 jajeta, jedno po jedno, uz neprestano mešanje.
Pomoću šprica od mase oblikovati male krofne i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Penasto umutiti preostala jaja sa šećerom, dobro umešati gustin i sipati u ključalo mleko, kuvati da se zgusne a zatim ohladiti i sjediniti sa kesicom ulupanog šlaga. Preseći krofne na pola i napuniti punjenjem, prvo sloj žutog krema, pa zatim špricem sloj ulupanog šlaga (druga kesica). Poklopčiće posuti šećerom u prahu.
Potrebno
- 50g margarina
- 300ml mleka
- 80g brašna
- 6 jaja
- 100g kristal šećera
- 50g gustina
- 20g vanil šećera
- 2 kesice šlaga