Posne kiflice sa pivom

Posne kiflice sa pivom

SLANA POSNA KIFLICA SA PIVOM

Kažu da je pivo prehrambeni proizvod, barem se tako vodi zvanično. Pošto je takva situacija, smislili smo kako da ga iskoristimo u prehrani, da bismo dobili božanstvene slane kiflice, meke kao duša. Idealne su za posni, a preukusne i svaki drugi dan. Iako ćete u receptu primetiti šećer, one se savršeno uklapaju uz sve ukuse. Kad malo bolje razmislimo, možda ipak najbolje reaguju na činijicu sa majonezom ili ajvarom.

Priprema:

U činiju sa brašnom sipati prašak za pecivo, dve kašike šećera i pola kašičice soli. Kada ih umešate, polako dodajte prvo ulje a zatim i pivo i rakijsku čašu kisele vode. Od toga zamesite testo, dok ne dobijete glatku i homogenu masu.

Zbog praška za pecivo, budite spremni da se kiflice voma povećaju, pa ih umesite tanke i manje. Premažite ih kiselom vodom i – ukoliko ste zacrtali da budu za slani deo trpeze – posejte malo krupne soli koja će kasnije lepo hrskati. Složite ih u pleh koji ste premazali margarinom i pecite na 200 stepeni. Kada se zarumene, smanjite temperaturu na 180 stepeni.

Kada su gotove, izvadite ih iz rerne i odmah prekrijte čistom platnenom krpom, ne pritiskajući ih.

Pored njih, na trpezu iznesite i činijicu sa Dojamant majonezom i ajvarom. Uživajte, ukoliko preostane neka nakon gostiju. Što čisto sumnjamo.

Sastojci:

Ocenite članak
[Ukupno: 58 Prosečno: 3.3]