Priprema
Kvasac i kašičicu šećera potopiti u 2,5 dl mleka da naraste. Umutiti 3 jaja i sipati u 2,5 dl mlakog mleka. U brašno staviti so, ulje, kvasac i jaja sa mlekom. Umesiti srednje mekano testo i ostaviti da naraste. Kad je testo naraslo razvući ga oklagijom i premazati sa 1/3 margarina. Ostaviti da naraste jos 15 min. Tako postupiti još dva puta. Zatim testo razvući i uviti u rolat, koji kasnije sečete na šnite debljine jednog prsta. Šnite ređati u krug u nauljenu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti šnite oko 15 min. da malo izrastu. Peći na 180 stepeni dok testo ne naraste i blago ne porumeni.
Prijatno!
Potrebno
- 1 kg brašna
- 1 Dijamant Classic margarin
- 3 jaja
- 5 dl mleka
- 3 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- mala kafena šolja Dijamant ulja
- malo kvasca