Podrška osobama sa Daunovim sindromom

Podrška osobama sa Daunovim sindromom

Podrška osobama sa Daunovim sindromom

Više od 2.000 pravih, živih suncokreta živi u Srbiji. Oni su blage naravi, skoro uvek nasmejani, vedrog su duha i puni topline koju nesebično pružaju ljudima oko sebe.

U pitanju su osobe sa Daunovim sindromom. Osobe rođene sa ovim sindromom imaju promenu na dvadesetprvom paru hromozoma gde, umesto dva hromozoma, imaju tri. Ali, baš kao što kažu da ljubav ne broji godine, sigurni smo da još manje broji hromozome. A ovi suncokreti su puni ljubavi koje danas toliko fali u svetu. Pored toga, baš svaka osoba sa Daunovim sindromom jedinstvena je ličnost, sa svojim sposobnostima i talentima.

Upravo zbog tih svojih specifičnih osobina, dobili su nadimak po cvetu koji se uvek okreće ka suncu, ka onom što je dobro i plemenito u ljudima.

Isti taj žuti suncokret zaštitni je znak i „Dijamanta“.

Iz tog razloga, ova kompanija je pokrenula društveno odgovornu kampanju „Prati suncokret“, čiji je cilj podrška osobama sa Daunovim sindromom. Naime, od milion prodatih boca Dijamant ulja, biće odvojen po jedan dinar za donaciju udruženjima osoba sa Daunovim sindromom širom Srbije.

Na tržište smo plasirali boce ulja sa specijalnim etiketama koje su jasan putokaz svim našim potrošačima na koji način mogu da se priključe ovoj lepoj humanitarnoj akciji. To je prilika da uz omiljeno ulje dobiju i dodatno zadovoljstvo – osećaj da su pomogli drugima, baš kao što Dijamant, kao društveno odgovorna kompanija, tokom svoje tradicije koja je duža od 80 godina, konstantno pomaže zajednicu u kojoj posluje“, izjavila je Tatjana Đokanović, direktorka marketinga i razvoja u Dijamantu. Ona je naglasila i da to nije kraj angažovanja kompanije u vezi sa podrškom osobama sa Daunovim sindromom.

Kompanija je organizovala, tokom decembra i januara, likovni konkurs za osobe sa Daunovim sindromom – „Prati suncokret“. Pristiglo je pregršt prelepih radova koji će biti prikazani na zajedničkoj izložbi koja će imati i prodajni karakter, a sav prihod biće takođe doniran udruženjima za osobe sa Daunovim sindromom.

Pridružite se i vi ovoj lepoj akciji – pratite suncokret i pomozite onima kojima je pomoć najpotrebnija jer imamo više  sličnosti nego razlika.

Upoznajte Damjana Diklića i saznajte više o njegovoj inspirativnoj životnoj priči! Ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite u pružanju podrške osobama sa Daunovim sindromom.

Suncokret je zaštitni znak našeg Dijamant ulja i osoba sa Daunovim sindromom.🌻

Ovim putem želimo da vam predstavimo životnu priču Tijane Stamenović koja nam je izmamila osmehe na lice i inspirisala na pozitivnu promenu!

Pronađite naše ulje sa posebnom etiketom u prodavnicama i dajte svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji❤️

Ocenite članak
[Ukupno: 11 Prosečno: 4.6]