Priprema
Meso oprati i osušiti. U maloj činiji pomešati začine (so, biber, vegeta, mlevena paprika – a mozete dodati i nešto, što još volite) i dobro ih utrljati u meso. Ostaviti meso u frižideru oko 2-3 sata.
Krompir, crni luk i tikvicu oljuštiti. Krompir i luk iseći na četvrtine, paprike na štapice, a tikvice na debele kolutove. Povrće staviti zajedno u činiju, dodati začine, Dijamant ulje i dobro rukama promešati. Sve staviti u nauljenu tepsiju i ravnomerno rasporediti. Preko povrća staviti meso (okrenuto sa kožicom prema dole). Staviti u rernu zagrejanu na 170 stepeni i peći 20 minuta.
Posle tog vremena izvaditi tepsiju, izvaditi batake, a povrće u tepsiji dobro promešati. Vratiti meso (kožicom prema gore) i peći još 25- 30 minuta.
Servirajte uz salatu po želji.
Prijatno!
Potrebno
- 2 veća pileća bataka
- 4-5 krompira
- 1 crvena paprika šilja
- 1 paprika babura
- 1 tikvica
- 1 manja glavica crnog luka
- 3 kašike Dijamant ulja
- začini: vegeta, mlevena paprika, so, biber