Pijani šaran sa kus-kusom
Priprema:
Šarana očistiti, zarezati na nekoliko mesta, pa ga začiniti sa Dijamant začinom za ribu.
U tiganju na zagrejanom ulju, kratko prepržite ribu, pa je stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni, oko 1h da se peče. Tokom pečenja, par puta je zalivati vinom i limunovim sokom.
Da biste pripremili prilog, potrebno je kus kus preliti ključalom vodom i ostaviti 15 min da upije svu vodu. U posudi za salatu, pomešajte zajedno kus kus, sa povrćem, dodajte mu ulje i začine, pa sve dobro promešajte. Ribu služiti toplu uz dodatak kus kus salate.
Sastojci:
1 šaran ( oko 2kg)
150ml ulja
2 kašike Dijamant začina za ribu
200ml belog vina
sok od jednog limuna
Za prilog sa kus kusom:
250g kus kusa
300ml prokuvale vode
2 paradajza, isečena na kriške
3 mlada luka
10ml Dijamant ulja sa ukusom belog luka
so i biber