Priprema
Kada kvasac nadođe, umesiti testo od brašna, mlake vode, jogurta i soli i razviti ga koliko god može na debljinu od oko 1 cm. Preko razvijenog testa premazati umućen margarin i uviti u rolat. Ostaviti malo da odstoji. Rolat iseći na 6 delova. Svaki deo razviti i sa obe strane zaseći ukoso trakice na svakih 1,5 cm kako bi se kasnije dobila pletenica. Po sredini nafilovati i trakice naizmenično preklapati. Dobijenu pletenicu premazati jajetom i po želji posuti susamom. Peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Potrebno
Za testo:
- 1 kg brašna
- 1 kvasac
- 0.5 l mlake vode
- 200 ml jogurta
- 1 kašika soli
- 250g Dijamant Classic margarina
- 1 jaje za premazivanje
Za fil:
- 500g salame, šunke i sl.
- 300g sira
- 200g Dijamant kečapa
- origano