Pasta u krem pikant sosu
Priprema:
U dosta, slane vode skuvati pastu. Dok se pasta kuva, pripremiti sos i tikvice.
U zagrejan tiganj, sipati ulje i usitnjen beli luk. Krčakti dok luk ne počne da rumeni.
Dodati so i biber, pa mešati.
Dodati pavlaku za kuvanje i ostaviti nekoliko minuta dok sos ne počne da se zgušnjava. Za to vreme, u gril tiganj ispeći tikvice koje je predhodno potrebno iseckati na polovine krugova. Peći dok tikvice ne porumene sa obe strane.
Oceđenu pastu dodati krem sosu. Dodati i tikvice. Sve dobro promešati i služiti odmah uz dodatak parmezana, još malo aromatičnog ulja i sitno seckanih oraha.
Sastojci:
300g sveže testenine
Za krem sos:
250 ml pavlake za kuvanje
50 g – sveže izrendanog parmezana
sveži bosiljak
3 čena belog luka
so, biber
40ml Dijamant način ulja sa ukusom čili paprike
2 manje tikvice
šaka oraha