Održano finalno takmičenje druge sezone projekta „Mladi poslastičar“

Održano finalno takmičenje druge sezone projekta „Mladi poslastičar“

Najslađa nagrada za učenicu iz Leskovca

Nakon uzbudljivih pet meseci, došlo je vreme da karavan „Mladi poslastičar“ završi svoje putovanje i na finalnom takmičenju u Beogradu izabere najboljeg poslastičara. Petnaest učenika iz Aranđelovca, Smedereva, Šapca, Kule i Leskovca, sastali su se kako bi odmerili snage i pokazali svoje znanje u pripremi poslastica.

Slatki karavan je sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilović u prethodnih pet meseci obišao škole u Srbiji gde su se održala interna školska takmičenja i radionce. Ovo je druga godina zaredom, kako kompanija Dijamant organizuje ovaj projekat, sa ciljem da ovaj zanat, nastavi život među mladim i ambicioznim ljudima.

Okupljeni učenici, nisu krili tremu pred svojim predavačem i profesorima, ali čim su počeli sa radom, nervoza je nestala i đaci su krenuli sa svojim prvim zadatkom – pripremom Carrot cake-a.

Posle pripreme kolača od šargarepe, ocenjivanja i malog predaha, na red je došao malo zahtevniji i kreativniji zadatak, da od namirnica koje su imali na raspolaganju pripreme poslastice po svom izboru. Nakon završene pripreme poslastica, učenici su pred žiri izneli svoja remek dela koja su takođe bila ocenjena.

Njihov predavač Zdravko Gavrilović, kao i ostali članovi žirija pohvalili su umeće budućih poslastičara, a nagradu najbolji „Mladi poslastičar“ osvojila je Danica Spasić iz Leskovca. Učenica će od kompanije Dijamant biti nagrađena vrednim iznosom. Drugo i treće mesto osvojili su Veljko Milosavljević iz Leskovca i Radovan Glišić iz Aranđelovca.

Pobednica Danica Spasić izjavila je da do sada nije imala ovakvo iskustvo koje joj je omogućilo da kroz radionice sa svetski priznatim poslastičarem stiče nova znanja u pripremi poslastica, ali i da ujedno ima priliku da se upozna sa načinom rada i veštinama svojih vršnjaka. Posebno je pohvalila inicijativu kompanije Dijamant, koja je pored nagrade koja znači svakom učeniku, bila i neprocenjivo iskustvo za dalji profesionalni rad.

Na kraju takmičenja, đaci su zajedno sa profesorima, predstavnicima kompanije Dijamant i Zdravkom Gavrilovićem uživali u degustaciji poslastica različitih ukusa od čokolade, vanile, voća, a dekoracija je oduševila sve prisutne. Veliko finale projekta „Mladi poslastičar“ pokazalo nam je da ovaj poziv i dalje živi, a da mladi ljudi gaje veliku ljubav prema ovom slatkom zanatu.

Ocenite članak
[Ukupno: 9 Prosečno: 4.7]