Održano finale projekta “Mladi poslastičari“

Održano finale projekta “Mladi poslastičari“

Kao šlag na tortu – juče je održano finale takmičenja „Mladi poslastičari “ gde su se u veštini poslastičarstva oprobali dragi nam finalisti iz Ugostiteljske škole „Jovan Trajković“ iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ iz Pančeva, kao i Ugostiteljsko-turističkih škola iz Vrnjačke Banje, Niša i Beograda.

Žiri, iako iskusan, našao se na teškom, ali slatkom zadatku, da izabere najboljeg, među već dokazano talentovanim učenicima. U ozbiljnoj konkurenciji izdvojila su se tri učenika.

Prvo mesto i nagradu u iznosu od 200 000 dinara osvojila je Milica Đurđević iz Beograda, dok su drugo i treće mesto zauzele Natalija Doroslovac i Aleksandra Ignjatović iz Pančeva i osvojile nagrade koje će im ubuduće olakšati rad u kuhinji.

Specijalnu nagradu je dobila Aleksandra Ignjatović po odabiru predsednika žirija – put u Rimini na sajam pekarstva i poslastičarstva.

Finale „Mladi poslastičar“ pokazalo je umeće i talenat koji se neguju u našim stručnim školama i želju učenika za daljim usavršavanjem i sticanjem novih iskustava i znanja. Kada smo pokrenuli projekat, cilj kompanije Dijamant je bio unapređenje veština i umeća budućih profesionalaca u poslastičarstvu, kao i popularizacija zanata. Tokom trajanja radionica uverili smo se da radimo pravu stvar kroz zalaganje mladih poslastičara.  Predstavnicima kompanije Dijamant je bila velika čast biti deo profesionalnog razvoja ovih mladih ljudi.

Zahvaljujemo se svim školama koje su učestvovale u projektu „Mladi poslastičar“ i čestitamo dobitnicama!

Mi ćemo i dalje nastaviti da se mešamo u sve, jer „u sve se meša ljubav“.

Vaš Dijamant.

Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]