Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Dijamant kroasani
Dijamant kroasani
Autor:
Eufemija Brundza
Eufemija Brundza
Category:
Peciva
Peciva
Priprema:
U mleku rastopiti kvasac sa kašičicom šećera i 2 kašike brašna. U narasli kvasac dodati sve sastojke i umesiti glatko testo i ostaviti ga da naraste. Naraslo testo izručiti na dasku, premesiti ga i podeliti na dva dela, a svaki deo na 8 jufki. Jufke razvlačimo i svaku premažemo sa rastopljenim margarinom "Dobro jutro". Slažemo jednu na drugu 8 jufki. Zatim jufke još malo razvučemo i sečemo na osam delova. Kroasane uvijamo, premažemo sa izmućenim jajetom i pospemo susamom. U zagrejanoj rerni na 180°C, pečemo kroasane 15-20 minuta.
Sastojci:
700g brašna
3dl mleka
2 jajeta
1/2 kockice kvasca (25g)
1 kašičica soli
3 kašike šećera
1/2dl ulja
125g margarina "Dobro jutro" za premazivanje
U mleku rastopiti kvasac sa kašičicom šećera i 2 kašike brašna. U narasli kvasac dodati sve sastojke i umesiti glatko testo i ostaviti ga da naraste. Naraslo testo izručiti na dasku, premesiti ga i podeliti na dva dela, a svaki deo na 8 jufki. Jufke razvlačimo i svaku premažemo sa rastopljenim margarinom "Dobro jutro". Slažemo jednu na drugu 8 jufki. Zatim jufke još malo razvučemo i sečemo na osam delova. Kroasane uvijamo, premažemo sa izmućenim jajetom i pospemo susamom. U zagrejanoj rerni na 180°C, pečemo kroasane 15-20 minuta.
Sastojci:
700g brašna
3dl mleka
2 jajeta
1/2 kockice kvasca (25g)
1 kašičica soli
3 kašike šećera
1/2dl ulja
125g margarina "Dobro jutro" za premazivanje
Priprema:
U mleku rastopiti kvasac sa kašičicom šećera i 2 kašike brašna. U narasli kvasac dodati sve sastojke i umesiti glatko testo i ostaviti ga da naraste. Naraslo testo izručiti na dasku, premesiti ga i podeliti na dva dela, a svaki deo na 8 jufki. Jufke razvlačimo i svaku premažemo sa rastopljenim margarinom "Dobro jutro". Slažemo jednu na drugu 8 jufki. Zatim jufke još malo razvučemo i sečemo na osam delova. Kroasane uvijamo, premažemo sa izmućenim jajetom i pospemo susamom. U zagrejanoj rerni na 180°C, pečemo kroasane 15-20 minuta.
Sastojci:
700g brašna
3dl mleka
2 jajeta
1/2 kockice kvasca (25g)
1 kašičica soli
3 kašike šećera
1/2dl ulja
125g margarina "Dobro jutro" za premazivanje
U mleku rastopiti kvasac sa kašičicom šećera i 2 kašike brašna. U narasli kvasac dodati sve sastojke i umesiti glatko testo i ostaviti ga da naraste. Naraslo testo izručiti na dasku, premesiti ga i podeliti na dva dela, a svaki deo na 8 jufki. Jufke razvlačimo i svaku premažemo sa rastopljenim margarinom "Dobro jutro". Slažemo jednu na drugu 8 jufki. Zatim jufke još malo razvučemo i sečemo na osam delova. Kroasane uvijamo, premažemo sa izmućenim jajetom i pospemo susamom. U zagrejanoj rerni na 180°C, pečemo kroasane 15-20 minuta.
Sastojci:
700g brašna
3dl mleka
2 jajeta
1/2 kockice kvasca (25g)
1 kašičica soli
3 kašike šećera
1/2dl ulja
125g margarina "Dobro jutro" za premazivanje
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs