recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
1
Torta Knjiga
Autor: DaliborkaP
Kategorija: Torte
1794
Takmičenje je završilo.
1
1794
Ime recepta:
Torta Knjiga

Autor:
DaliborkaP

Category:
Torte

Priprema:
Kore: Umutiti belanke i šećer pa dodati kokos, čokoladne mrvice i brašno, to promešati kašikom. Peći u plehu obloženim papirom za pečenje. Peče se oko 20-ak minuta na 180 stepeni (zavisi od šporeta, bolje je proveriti čačkalicom). Peču se ovakve tri kore. Fil 1: Staviti mleko i šećer da provri. Umutiti žumanke, u njih dodati gustin i malo mleka da bude tečno i to sipati u proključalo mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti. Umutiti 250 g. "Dobro jutro" margarina sa šećerom u prahu i dodati u ohlađeni fil. To dobro umutiti mikserom. Fil 2: Umutiti šlag sa kiselom vodom i dodati kiselu pavlaku i rendanu čokoladu. Ređati: kora, fil 1, fil 2. kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, glazura Za glazuru: Čokolada se otopi sa malo ulja. Ukrasiti šlagom po želji.

Sastojci:
Za jednu koru: 5 belanke, 10 kašike šećera, 50 g. kokosa, 1 kesica čokoladnih mrvica (25 g), 5 kašike brašna.
Fil I: 1,5 l mleka, 15 žumanke, 12 kašike šećera, 15 kašike gustina, 250 g. "Dobro jutro" margarina, 250 g šecera u prahu.
Fil II: 300 g. šlaga, 450 g. kisele vode, 1 kisela pavlaka, 100 g. rendane crne čokolade.
Za glazuru: 300 g. čokolade za kuvanje, 5 kašike "Dijamant" ulja, šlag po potrebi.
Priprema:
Kore: Umutiti belanke i šećer pa dodati kokos, čokoladne mrvice i brašno, to promešati kašikom. Peći u plehu obloženim papirom za pečenje. Peče se oko 20-ak minuta na 180 stepeni (zavisi od šporeta, bolje je proveriti čačkalicom). Peču se ovakve tri kore. Fil 1: Staviti mleko i šećer da provri. Umutiti žumanke, u njih dodati gustin i malo mleka da bude tečno i to sipati u proključalo mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti. Umutiti 250 g. "Dobro jutro" margarina sa šećerom u prahu i dodati u ohlađeni fil. To dobro umutiti mikserom. Fil 2: Umutiti šlag sa kiselom vodom i dodati kiselu pavlaku i rendanu čokoladu. Ređati: kora, fil 1, fil 2. kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, glazura Za glazuru: Čokolada se otopi sa malo ulja. Ukrasiti šlagom po želji.

Sastojci:
Za jednu koru: 5 belanke, 10 kašike šećera, 50 g. kokosa, 1 kesica čokoladnih mrvica (25 g), 5 kašike brašna.
Fil I: 1,5 l mleka, 15 žumanke, 12 kašike šećera, 15 kašike gustina, 250 g. "Dobro jutro" margarina, 250 g šecera u prahu.
Fil II: 300 g. šlaga, 450 g. kisele vode, 1 kisela pavlaka, 100 g. rendane crne čokolade.
Za glazuru: 300 g. čokolade za kuvanje, 5 kašike "Dijamant" ulja, šlag po potrebi.