recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
4
~Lisnate kiflice~
Autor: Jasminka Lukic
Kategorija: Peciva
1836
Takmičenje je završilo.
4
1836
Ime recepta:
~Lisnate kiflice~

Autor:
Jasminka Lukic

Category:
Peciva

Priprema:
Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka pa ostaviti da odstoji 15 minuta zatim masu podeliti u 8 obge (jufke)(4+4) izmedju svake razoklagijane obge namazati margarinom testo.Znaci testo+margarin4 puta onda rasklagijati pa iseci u trouglove testo posuti sirom i umotati kiflice.Kasnije ponoviti to i sa ostale 4 obge.Poredjane kiflice premazati ulupanim jajetom i posuti susamom.Zagrejati rernun na 220Cpa peci 10 minuta tako zatim smanjiti na 180C i jos 15 minuta peci.~PRIJATNO!

Sastojci:
2,5 dcl vode~tople,2,5 dcl mleka ~toplog,kocka svezeg kvasca,kafena kasika secera,kafena kasika sirceta,oko 1 kg brasna TIP 400,,prstohvat soli,2 dcl ulja,margarin dobro jutro 150gr(za premazivanje jufki) 350gr sira 1jaje za premazivanje kiflica i susama 50gr.
Priprema:
Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka pa ostaviti da odstoji 15 minuta zatim masu podeliti u 8 obge (jufke)(4+4) izmedju svake razoklagijane obge namazati margarinom testo.Znaci testo+margarin4 puta onda rasklagijati pa iseci u trouglove testo posuti sirom i umotati kiflice.Kasnije ponoviti to i sa ostale 4 obge.Poredjane kiflice premazati ulupanim jajetom i posuti susamom.Zagrejati rernun na 220Cpa peci 10 minuta tako zatim smanjiti na 180C i jos 15 minuta peci.~PRIJATNO!

Sastojci:
2,5 dcl vode~tople,2,5 dcl mleka ~toplog,kocka svezeg kvasca,kafena kasika secera,kafena kasika sirceta,oko 1 kg brasna TIP 400,,prstohvat soli,2 dcl ulja,margarin dobro jutro 150gr(za premazivanje jufki) 350gr sira 1jaje za premazivanje kiflica i susama 50gr.