recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
287
Dobos torta
Autor: Milana Kovacev
Kategorija: Torte
10218
Takmičenje je završilo.
287
10218
Ime recepta:
Dobos torta

Autor:
Milana Kovacev

Category:
Torte

Priprema:
Ulupati 15 jaja,dodati 15 kasika secera,mutiti dok se secer ne istopi,zatim dodati 15 kasika brasna.Od ove smese dobije se oko 10-15 kora.Plehove premazati margarinom(ili mascu),pobrasnaviti i sipati smesu kutlacom(meni je to mera).Kada ispecete kore odvojiti najlepsu za zavrsni deo. Za fil: Umutiti 15 zumanaca sa 400gr secera,i kuvati na pari,kada su zumanca kuvana,dodati 400 gr istopljene cokolade,ostaviti da se ohladi.Umutiti 500gr margarina ili putera.Kuvani fil od zumanaca polako dodavati ulupanom margarinu(vrlo je bitno stavljati fil u margarin a ne obrnuto).Zatim umutiti 15 belanaca i sjediniti sa prethodnom masom.Ulupana belanca dodavati kasiku po kasiku,i blago mutiti mikserom. Za secerni preliv: Otopiti 20-30 kasika secera,ja volim da dodam kasiku meda dok se secer topi,jer kada se secerna glazura ohladi,manje dolazi do pucanja....a i boja je lepsa,preliti preko kore koju ste odvojili,i nozem obeleziti tortu na parcad...prelivenu koru staviti na tortu kao zavrsni deo dok se secer nije potpuno stegao...

Sastojci:
400g cokolade za kuvanje
500g margarina ili putera
1kg brasna
1kg secera
30 jaja
Priprema:
Ulupati 15 jaja,dodati 15 kasika secera,mutiti dok se secer ne istopi,zatim dodati 15 kasika brasna.Od ove smese dobije se oko 10-15 kora.Plehove premazati margarinom(ili mascu),pobrasnaviti i sipati smesu kutlacom(meni je to mera).Kada ispecete kore odvojiti najlepsu za zavrsni deo. Za fil: Umutiti 15 zumanaca sa 400gr secera,i kuvati na pari,kada su zumanca kuvana,dodati 400 gr istopljene cokolade,ostaviti da se ohladi.Umutiti 500gr margarina ili putera.Kuvani fil od zumanaca polako dodavati ulupanom margarinu(vrlo je bitno stavljati fil u margarin a ne obrnuto).Zatim umutiti 15 belanaca i sjediniti sa prethodnom masom.Ulupana belanca dodavati kasiku po kasiku,i blago mutiti mikserom. Za secerni preliv: Otopiti 20-30 kasika secera,ja volim da dodam kasiku meda dok se secer topi,jer kada se secerna glazura ohladi,manje dolazi do pucanja....a i boja je lepsa,preliti preko kore koju ste odvojili,i nozem obeleziti tortu na parcad...prelivenu koru staviti na tortu kao zavrsni deo dok se secer nije potpuno stegao...

Sastojci:
400g cokolade za kuvanje
500g margarina ili putera
1kg brasna
1kg secera
30 jaja